Search

Online Books Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnan Free Download

List Regarding Books Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnan

Title:Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnan
Author:Oğuz Atay
Book Format:Paperback
Book Edition:Deluxe Edition
Pages:Pages: 280 pages
Published:2000 by İletişim Yayıncılık (first published 1975)
Categories:Asian Literature. Turkish Literature. Biography. Cultural. Turkish. Roman. Literature. Science. Nonfiction
Online Books Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnan  Free Download
Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnan Paperback | Pages: 280 pages
Rating: 4.05 | 2327 Users | 81 Reviews

Narration Conducive To Books Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnan

Türkiye'de pek benimsenmemiş bir dalda, biyografik roman türünde, Oğuz Atay'ın kendine özgü üslubu ve kurgusuyla, kendi hocası da olan Prof. Mustafa İnan'ı anlatışı. Atay'ın hedefi, bir halk çocuğunun uluslararası ün sahibi bir bilim adamı oluşunun zorlu macerasını sergilemek. Bunun yanısıra, Oğuz Atay'ın toplumsal eleştiri kalıplarını zorlayışını da izliyoruz. Elinizdeki kitapta, Prof. Mustafa İnan'ın hayatından kesitler veren bir de fotoğraf albümü yeralıyor.

Identify Books In Favor Of Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnan

Original Title: Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnan
ISBN: 0975470067
Edition Language: Turkish
Characters: Mustafa İnan
Setting: Turkey


Rating Regarding Books Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnan
Ratings: 4.05 From 2327 Users | 81 Reviews

Piece Regarding Books Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnan
Mustafa İnan'ın düşüncesini anlayabilmek, felsefesini kavrayabilmek ve hayata tatbik edebilmek önemli olan. Şartlar değişebilir, disiplinler farklı olabilir ama anlatılmak istenen düşünce yapısını yaşam tarzının bir parçası yapabilmek hem kişisel anlamda hem de toplumsal anlamda büyük farklar yaratacaktır. Bu nedenlerle okunması ve okutulması gereken bir kitap...

Çok ama çok beğendim! Mustafa İnan'ı okumuyorsunuz adeta onu YAŞIYORSUNUZ...Özellikle Mühendislik Bilimi ile ilgilenen arkadaşların zevkle okuyacağı bir kitap.Başlarda kesin sıkılırım ben bundan falan dediysem de ilerleyen sayfalarda yanıldığımı görmek güzel oldu :D Ne diyeyim , Mustafa İnan'ın hayatı ve Oğuz Atayın kalemi harikaydı :)

"Bilim uzun ve çetin bir yoldur çocuklar. Bilimi yarı yolda bırakmayın, olur mu çocuklar? ...Kürsü ile ticarethaneyi birbirine karıştırmayın olur mu çocuklar? "Prof. Dr. Mustafa İnanProfesor Doktor Mustafa İnan'ın kendinden sonraki genc bilim insanlariyla konusmasina vesile olabilmis kitaptir. Ismarlama bir kitap da olsa, Oğuz Atay'ın yazimi ve Mustafa İnan'ın kisiligi ve bilim adina yaptiklariyla insani ciddi anlamda etkiliyor.Ölümüne yeni ogrenmis gibi gozyasi doktum. Umarim bir gun onun

Kitap beni etkiledi, bu Oğuz Atay'dan bir biyografi okumak yönüyle değil; kitabın başkarakteri olan Mustafa İnan'ı tanımak yönüyle beni etkiledi.Mustafa İnan oldukça dikkat çekici bir karakter. Ondan ders almış olmayı isterdim. Bu ülkenin de onun kıymetini bilmediğini düşünüyorum. Kitabın içeriğinden fazla bahsetmek istemiyorum. Oğuz Atay, son derece büyük bir azim ile böyle bir eser ortaya çıkarmış. Onca kaynağı tasnif edip, onlarca röportaj yapıp sonra bunu romanlaştırmak büyük bir emek ister.

Mutlaka okunması gerekli bir hayat öyküsü... Sadece geçim dürtüsü ile geçirdiğimiz günlere nispet oldu. Ve daha dolu yaşamayı daha çok para kazanmak ile mümkün kılmanın pek de değerli olmadığını iyice bir hatırlattı. Okuduğum için mutlu oldum, bir o kadar da hüzünlendim.

o duygusal adamı aramadan okuyunca pek haklı bir kitap."Henüz kapalı kapıları vuracak kadar cesaretli değildi.""Bir Newton'u mahalle mektebinde, falaka korkusuyla, anlamadığı bir dilin alfabesiyle ve kelimeleriyle savaşırken düşünebiliyor musun? Ya da Leibniz'i dört yaşında damdan düşerken gözünün önüne getirebilir misin?''

BU kitabı 20'li yaşlarımda okumuştum. Kitabın bir yerinde o kadar etkilendim ki gözlerimden yaşlar akmaya başladı ve Mustafa Hocama o gün söz verdim: Doktoramı yapıp ülkeme bilimadamı olarak hizmet edecektim. Ne mutlu ki sözümü tutabildim.

Post a Comment

0 Comments